Dječji vrtić Sv. Leopolda Mandića djeluje u Požegi od 1999. godine. Kao predškolska odgojno-obrazovna ustanova vrtić pridonosi cjelovitom i svestranom odgoju djece rane i predškolske dobi utemeljenom na katoličkoj vjeri prožetom vrijednostima humanizma i životne radosti. 

Djelatnost dječjeg vrtića je predškolski odgoj i obrazovanje te skrb o djeci predškolske dobi od navršene jedne godine života do polaska u osnovnu školu, koja se ostvaruje po određenom programu. Trenutno vrtić pohađa 120 djece raspoređene u 6 odgojnih skupina: 2 jasličke i 4 vrtićke skupine. Djeca su uključena u cjelodnevni redovni program odgoja i obrazovanja u koji je integriran Program katoličkoga vjerskog odgoja predškolske djece, u jednoj mješovitoj skupiniMontessori program te Program ranog učenja engleskog jezika. Vrtić zapošljava 14 odgojiteljica predškolske djece s potrebnim doškolovanjem za provođenje: Programa vjerskog odgoja, Montessori programa i Programa ranog učenja engleskog jezika te 6 djelatnica u pratećim tehničkim službama.

Tijekom pedagoške godine organiziramo prigodna događanja unutar vrtićaDani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje, lutkarske predstave, maškare, radionice … U Župi svetog Leopolda Mandićaduhovne obnove za roditelje, božićne, uskrsne i završne priredbe, a sudjelujemo i u raznim događanjima u PožegiDječji tjedan, Mala smotra folklora, Dani jabuke… Na županijskoj razini Olimpijski festival dječjih vrtića. Vrtić kontinuirano surađuje s drugim gradskim vrtićima s područja Požeško-slavonske županije razmjenjujući iskustva u radu s djecom. S ciljem poboljšanja kvalitete rada ustanove i njezine integracije u širi odgojno-obrazovni kontekst osim suradnje s drugim dječjim vrtićima surađujemo s: Katehetskim uredom Požeške biskupije, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Lutkarskim studijem iz Zagreba, školama, fakultetima, udrugama i drugim ustanovama. Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića bio je nositelj projekta „Mini poduzetnik” financiranog u okviru Poduzetničkog impulsa od Vlade Republike Hrvatske i „Veliki koraci malih poduzetnika” financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Djelatnici vrtića imaju dugogodišnje iskustvo u provedbi Montessori pedagogije koja se bazira na poticanju osobina kod djece neophodnih za razvoj poduzetničkih vještina.