Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953.godine. Ove godine Dječji tjedan započeo je 7. listopada, a završio je 13. listopada. Moto Dječjeg tjedna Ljubav djeci prije svega usmjerava i osvještava pozornost najšire javnosti na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Tako je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna Životno – praktične i tradicionalne vještine. Aktivnosti s navedenom temom  imaju za cilj potaknuti i osvijestiti kod djece važnost razvijanja različitih vještina i vrijednosti već od najranije dobi. Razvijanje različitih vještina na području umjetnosti i društvenih znanosti, prirodnih znanosti, ekologije, solidarnosti, ali i životno-praktičnih i tradicionalnih vještina i umijeća posebno je važno  u suvremenom svijetu tehnologije i brzog načina života jer smo ih zanemarili i zaboravili njegovati i razvijati.

Sukladno tome, sve odgojno obrazovne skupine su na svoj način obilježile Dječji tjedan kroz razne aktivnosti. Mlađa jaslička skupina „Kikići“ razvijala je prijateljstvo te su likovnim izražajem  „Drvo prijateljstva“ njegovali prava djece. Starija jaslička skupina „Pčelice“ razvijala je tradicijske i životno praktične vještine runjenjem kukuruza, pečenjem kokica, hodanjem po kukuruzu, plesanjem kola, pjevanjem tradicionalnih dječjih pjesama (Sjedi Ćiro), tradicionalnim pokretnim igrama s pjevanjem (Berem, berem grožđe i Mi smo djeca vesela) i likovnim izražajem otiskivanjem dlana – Ljubav djeci prije svega.  Starija vrtićka skupina „Leptirići“  razgovarala je o dječjim pravima i obavezama. Uz fotografije predstavili su jedni drugima svoje obitelji, imenovali i opisivali svoje prijatelje ,razgovarali o domu i djeci širom svijeta. Također su igrali  igre “Mi smo djeca vesela”, “Uđi u moje cipele i vidi kako se ja osjećam” ,Upoznaj novog prijatelja”, “Pogodi tko” .Zapjevali  su  i zaplesali uz pjesme “Daje nam ljubavi” ,”Ja sam ja”, “Vi ste djeca vesela” i dr.. Od društvenih igara igrali su “Mali korak-velika radost” i “Živi zdravo”. Djeca su se  izrazila i kroz likovne radove. Montessori skupina „Kockice“ kroz razne likovne, životno – praktične i manipulativne aktivnosti pod motom „Ja imam prava, ti imaš prava, svi imamo prava“ obilježili su Dječji tjedan. Osvijestili su sebi i odraslima da čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati, a mali dječji dlan nosi cijeli svijet jer na njemu je sva naša budućnost. Engleska skupina „Smileys“ su grupnim likovnim radom izrazili moto Dječjeg tjedna – Ljubav djeci prije svega, a raznim igrama osvješćivali su i poticali jedni druge na poštivanje dječjih prava. „Bubamare“ su također bile posebno  vrijedne. Na svečanosti otvaranja Dječjeg tjedna, izveli su plesnu točku uz pjevanje pjesme: Do dobar dan.

Uz veselu i razigranu  atmosferu i razvijanje raznih vještina  uspješno je zatvoren još jedan Dječji tjedan u našem vrtiću.