O nama

Dječji vrtić Sv. Leopolda Mandića djeluje od 1999. godine u Požegi, u ulici Pavla Radića 36. Osnivač i vlasnik Vrtića je Župa Sv. Leopolda Mandića, Požega.

Sveti Leopold Mandic

Djelatnost Vrtića je predškolski odgoj i naobrazba te skrb o djeci predškolske dobi od navršene jedne godine života do polaska u osnovnu školu, koja se ostvaruje po određenom programu za dijete.
Djeca su uključena u 10-satni redovni program odgoja i naobrazbe u koji je integriran Program katoličkoga vjerskog odgoja predškolske djece, a u jednoj mješovitoj skupini Montessori program.
U vrtiću djeluju 6 odgojnih skupina djece od prve godine pa do polaska u školu.

Svakodnevnu brigu o djeci vodi 16 djelatnica;
– odgojiteljice predškolske djece s dodatnim edukacijama (za odgojiteljice u vjeri, za provođenje Montessori programa, za vođenje plesne igraonice, za folklorno stvaralaštvo i njegovu scensku primjenu, za rano učenje engleskog jezika …)
– kuharice
– spremačica
– administrativna djelatnica

Suradnja s drugim ustanovama
U cilju poboljšanja kvalitete rada ustanove i njezine integracija u širi odgojno-obrazovni kontekst surađujemo s drugim dječjim vrtićima, Katehetskim uredom Požeške biskupije, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Lutkarskim studiem iz Zagreba, školama, fakultetima, udrugama i drugim ustanovama.